Posledný termín na podanie daňových priznaní k miestnym daniam bol dnes

31.01.2013 Prešov

Január je mesiac, kedy sa vypĺňajú najmä daňové priznania. V týchto dňoch je aj na Oddelení daní a poplatkov Mestského úradu v Prešove zvýšení počet ľudí, podávajúcich priznanie k dani z nehnuteľností, k dani za psa, k dani za predajné automaty a k dani za nevýherné hracie prístroje. Dnes bol posledný termín na podanie týchto priznaní. Pracovníčky úradu boli občanom k dispozícií počas celého dňa až do popoludňajších hodín, dokonca v prípade potreby budú vybavovať podania aj po 15:45 hod., kedy im končí pracovná doba.
V minulom roku mesto zaznamenalo príjem z týchto daní vo výške viac ako 8,8 milióna eur. Na dani z nehnuteľností sme vybrali takmer 5,6 milióna eur. Na dani za psa sme vybrali viac ako 71 tisíc eur, na dani za užívanie verejného priestranstva viac ako 47 tisíc eur, daň za nevýherné hracie prístroje činila len viac ako 1400 eur, daň za predajné automaty viac ako 5800 eur a daň za ubytovanie a viac ako 21 tisíc eur. Na poplatkoch za komunálny odpad vybralo mesto viac ako 3,1 milióna eur.
Novinkou v minulom roku bolo aj zverejňovanie neplatičov daní a poplatkov na stránke mesta (zverejňované od 31.3.2012). Zavedením tohto zoznamu sa dlh neplatičov znížil o 16 percent oproti roku 2011, čo činilo viac ako 117 tisíc eur. Mesto zoznam neplatičov aktualizuje denne.
Viac o miestnych daniach a o podávaní daňového priznania na: http://www.presov.sk/portal/?c=12&id=19640
 
Jana Jurčišinová, Mgr.
 

Vyberte región